dilluns, 21 de desembre del 2009

L’Auditori sí és prioritari

Article d'opinió. 15 desembre 2009.

En el ple ordinari del mes de novembre, la portaveu del Partit Popular, Chelo Martínez, assegurava que “les instal•lacions musicals en Alzira són suficients” i, a més, afegia que “l’auditori no és prioritari”.

Cal estar completament desinformat de la situació de la Societat Musical d’Alzira per a emetre un juí d’estes característiques. Això, o és que la intenció era burlar-se dels músics alzirenys. El que està clar és que la senyora Martínez viu d’esquenes als músics de la seua ciutat. En tot cas, les declaracions fóren clarament desafortunades i a molts músics els van fer molt de mal.

L’Equip de Govern és expert en vendre fum com a la campanya “Jo soc d’Alzira”, i en no complir les seues promeses electorals, i pensem que, després d’estar 40 anys fent música i músics, ja està bé de menysprear l’associació cultural més important d’Alzira, aquella que duu amb orgull el nom de la seua ciutat allà on va, i que se sent orgullosa de representar a la societat alzirenya.

Li recordem l’estat ruïnós en que es trobaven les aules de l’edifici del carrer Hort dels Frares fins el punt d’haver de desallotjar una part de l’edifici pel risc d’enfonsar-se. Amb esforç han anat avançant, a base d’actuacions, loteries i rifes, i han aconseguit tindre unes instal•lacions dignes d’una de les millors bandes de música amateurs del món, però no d’una ciutat de més de 40.000 habitants. Professors qualificats hi ha, intenció i voluntat de fer arribar l’estima per la música, també, però pel que es veu hi ha una manca de voluntat política i de recolzament per part de l’Equip del Partit Popular que governa en l’Ajuntament d’Alzira.

Els joves músics alzirenys necessiten un lloc on poder desenvolupar la seua tasca, sense que ningú es quede fora per falta d’espai físic, i sobretot necessiten un auditori, promesa electoral de la senyora Bastidas des de 2003, on l’acústica i les condicions estiguen a l’altura del que la Societat Musical mereix. I no li parle d’oïdes, senyora Martínez, que jo també he segut educand de la Societat Musical i he viscut, per no dir patit, aquest abandonament.

Malauradament, estem convençuts que tot açò que li estic comentant, senyora Martínez, ni vostè ni el seu partit s’ho ha cregut mai i, pel que es veu, tampoc s’ho creu avui, set anys després de prometre’ns un auditori que des del BLOC sí considerem totalment prioritari. Se’ls estan acabant el temps i les promeses, o siga, la credibilitat.

Josep Marzo.
Secretari Local BLOC Alzira