dimecres, 29 de juliol del 2009

El BLOC d’Alzira aposta PER UN TRANSPORT SOSTENIBLE A LA RIBERA

Nota premsa. 28 juliol 2009.

En aquests moments hi ha projectades tres noves autovies a la Ribera en un radi de només 15 km: una nova circumval•lació a València que afecta a la zona nord de la Ribera, projectada des del Ministeri de Foment, l’autovia l’Alcúdia-Algemesí-Sueca i l’autovia Alzira-Carcaixent, aquestes últimes projectades des de la Generalitat Valenciana.

El que més afecta al terme d’Alzira és el projecte anomenat: "Variant d'Alzira i nou accés a Carcaixent". Aquesta autovia entre el Molí Borrego i el Pont de l'Estret, passaria per una zona tan densa i complicada (ferrocarrils, Xúquer, Barxeta, barrancs i carretera comarcal) que els enginyers l'han dissenyada alçant viaducte de 565 m de llarg, la qual cosa tindrà un impacte visual i sorollós enorme, a més del gran sobrecost. Amb l'agreujant de prosseguir, en una fase posterior, cap a la Barraca d'Aigües Vives i la Valldigna.

L’acumulació de projectes en un espai tan reduït a més dels impactes que causaran denoten una greu falta d’estudi i coordinació entre les distintes administracions, i fins i tot, dins de les mateixes administracions com és el cas de la Generalitat Valenciana, titular de dues d’aquestes autovies. En aquest sentit hem traslladat al nostre grup parlamentari a les Corts una pregunta per al Consell sobre la tramitació dels projectes esmentats.

També hem presentat una moció a l’Ajuntament d’Alzira per a demanar al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Infraestructures i Transport la paralització de les actuacions projectades amb la finalitat de, amb la participació i el consens de tots els sectors afectats i en el marc de l’elaboració d’un Pla Territorial de la Ribera, s’estudien, amb criteris de racionalitat i sostenibilitat ambiental, les necessitats reals de la comarca en matèria d’infraestructures.

A més proposem fomentar el transport públic, realitzar una bona xarxa de camins rurals, carrils bici i vies verdes que connecten tots els nostres pobles a peu i en bici i millorar les carreteres locals i comarcals, amb circumval•lacions senzilles buscant el mínim d'impacte agrícola i ambiental.

Carles Aranda Mata
Regidor BLOC Alzira

1 comentari:

Adrastea ha dit...

Crec que haurieu de fer una campanya divulgativa per a donar a conéixer quin procés s'ha de seguir per a poder protestar contra l'autovia de manera diguem-ne "formal" o burocràtica..

Al final protestar al bar no val per a molt, i este és un tema important per al nostre futur.