divendres, 29 d’octubre del 2010

LOLA ORTEGA NO RESPECTA ELS DRETS DE L'ACTUAL PLANTILLA DE CONDUCTORS DE L’AUTOBÚS PÚBLIC URBÀ D’ALZIRA

Aranda: “Resulta preocupant la política de Bastidas i Ortega de reduir el dèficit del servei d'Autobusos Públics carregant-se les condicions de treball dels citats conductors i destaca que a pesar de la gratuïtat del servei per als veïns d'Alzira i l'escassa recaptació del mateix – 14.000 € durant l'any 2009, el número d'usuaris no ha augmentat en els últims anys donada la falta d'eficàcia del mateix i els continus retards en el funcionament dels autobusos.”

Alzira, 29 d’octubre de 2010.

Com ja va ocórrer amb la contracta de les Escoletes Municipals i posteriorment amb la Residència Guerrilero Romeu, l'equip de govern del Partit Popular ha convocat el plec de condicions per al contracte de prestació de serveis de l'Autobús Municipal.

Fins a aquest moment, el contracte es limitava a atendre les despeses de personal de la plantilla de conductors que presta aquest servei a través d'una Cooperativa; però l'actual responsable de serveis públics Lola Ortega pretén que l'empresa a la que s'adjudique el servei assumisca també les despeses de manteniment dels Autobusos per al que fixa un pressupost d'eixida de 554.000 € que és el cost anual del dit servei en l'últim exercici de 2009.

Una vegada revisat l'expedient i darrere d'una curiosa rectificació del plec de condicions, la Sra. Ortega ha establert que el futur concessionari ha de contractar el personal de l'actual plantilla de conductors la relació del qual consta en l'annex del plec (9 conductors en total), però a diferència del primer plec aprovat el passat mes de juliol ara, la Sra. Ortega, suprimeix de la dita relació la categoria professional i antiguitat de cada un d'ells.

És a dir, si bé l'empresa que resulte adjudicatària ha de mantenir l'actual plantilla de conductors, aquesta s'assumeix sense categoria professional ni antiguitat a pesar que algun dels treballadors porta més de 20 anys de servei en l'esmentada Cooperativa per a l'Ajuntament.

El Regidor del BLOC, Carles Aranda, va denunciar la dita situació en l'última Comissió Informativa de Serveis Públics i va presentar un recurs de reposició contra el plec publicat el passat 24 de setembre, estant a l'expectativa d'una resposta per part de la citada regidora que negava qualsevol vinculació laboral dels treballadors amb l'Ajuntament alzireny .

Per al regidor Aranda , la Sra. Ortega ja té experiència en aquesta classe d'expedients perquè porta la contracta de serveis de l'Ajuntament i resulta sorprenent ,en part, que no respecte els drets adquirits pels treballadors .

Amb la dita mesura lògicament s'abarata el cost de personal per a l'empresa que resulte adjudicatària de la nova contracta que té prevista una durada de dos anys més una prorroga de dos anys més.

Cal recordar que l’últim contracte en vigor des de 2006, va ser gestionat per Gisela Blasco i el mateix respectava en la seua totalitat les condicions de treball de l'actual plantilla de conductors.

Per a Aranda, resulta preocupant la política de Bastidas i Ortega de reduir el dèficit del servei d'Autobusos Públics carregant-se les condicions de treball dels citats conductors i destaca que a pesar de la gratuïtat del servei per als veïns d'Alzira i l'escassa recaptació del mateix – 14.000 € durant l'any 2009, el numero d'usuaris no ha augmentat en els últims anys donada la falta d'eficàcia del mateix i els continus retards en el funcionament dels autobusos.

En el recurs presentat pel BLOC sol•licitem que es deixe en suspens el procés de selecció de la nova empresa que prestarà el servei els pròxims anys per a no causar perjudicis a les empreses que han presentat ja la seua plica el termini de la qual va vèncer el passat 20 d'octubre del 2010, i a continuació s’anul•le i es convoque un nou amb un plec de condicions que respecte la legalitat vigent i els drets dels treballadors.

Carles Aranda Mata
Regidor Bloc Alzira



En la pàgina web de l'Ajuntament consta l'expedient de contractació del servei public dels Autobusos.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Vaja vergonya. Ja fan prou aguantant a les abueles per a que ara tinguen que aguantar a esta.