dijous, 26 de juny del 2008

El Bloc denúncia el lamentable estat de La Vila

NOTA DE PREMSA - Alzira 26 de juny de 2008

El Bloc denuncia que després dir en una emissora local de radio el lamentable estat de la Casa Real a la Vila, ara el regidor del PP Correal anuncie un Pla de Actuació.
L’any de l’aniversari del naixement del Rei Jaume I afloren per tot arreu i des de totes les institucions valencianes celebracions d’allò més variades, i nosaltres com a valencianistes no ens sembla gens malament que aquestes dates siguen motiu d’alegria, si més no, creiem molt important fer-ho.
El que ens sembla vergonyós és que el que de veres queda per al record del que en un passat fórem i del que fou l’origen de la nostra identitat, es a dir el llegat que aquests personatges ens deixaren siga víctima de l’oblit i de la indiferència.
El proper dilluns l’Alcaldessa d’Alzira i Presidenta de la FVMP celebrarà el 800 aniversari de Jaume I, a la Creu Coberta de la crta. d’Algemesí, lloc on segons diu la llegenda va morir el nostre Rei.
A l’hora de fer-se la fotografia els dirigents populars són els primers, però quan toca tindre cura del patrimoni històric no els trobem.
Mostra d’això és l’estat d’abandonament que pateix el casc històric d’Alzira, només cal passejar cinc minuts per les MURALLES; els recomanaria primer visitar la Casa del Rei, el de l’aniversari del dilluns, convertida en dipòsit de materials de construcció i que ara mateix no sabem que pensa fer-se amb ella.
Haguera sigut tot un detall fer alguna actuació amb lo que ens queda d’aquesta Casa Reial per tal de celebrar el naixement del Rei.
Així resulta molt curiós que el nostre regidor Carles Aranda denunciara el dijous al programa d’Onda Cero “El Consistorio en las Ondas” de Luis Méndez el lamentable estat en que es troba el solar de la Casa Real davant del silenci de la portaveu del PP d’Alzira –Chelo Martinez- i al dia següent el regidor de Patrimoni Carlos Correal en roda de premsa anuncie un Pla d’Actuació en aquest solar sense partida pressupostaria alguna.
Però a més d’aquest lloc històric, els recomanen travessar pel passadís que hi ha en una de les Torres de les muralles, però tinguen compte de les deixalles orgàniques i no orgàniques que hi han; i per acabar, un passeig per l’avinguda Luis Suñer per a vore una panoràmica de les Muralles, això si quan decidisquen podar les palmeres que oportunament no permeten vore-les i condicionar-les com toca tot aquest parc.
Per tot açò demanem a la Alcaldesa i al seu regidor de Patrimoni Històric tingen criteri i mesura amb el que fan, perquè esta bé celebrar aquestes dades, però estaria molt millor tindre més cura del nostre patrimoni històric i cultural, i així celebrar-ho tots els dies.


Sara Garés Ull.
Vicesecretaria Local del BLOC d’Alzira

1 comentari:

alex ha dit...

Resposta a la nota premsa sobre poda palmeres al
Parc Muralles d'Alzira.


Recentment es van podar les palmeres de l'av Luis Suñer i de la variant de la crta comarcal a Alzira i l'Ajuntament de València anuncia la poda de 146 palmeres de la Ronda Sud actualment....qui és l'ignorant Sr Ortega i Sr Correal?

No puc sinó retraure la nota de premsa que els regidors del PP han enviat als mitjans de comunicació qualificant-me d'ignorant per demanar la poda de les palmeres que es troben dins del parc de les Muralles d'Alzira perquè tapen quasi per complet la visió d'estes restes del nostre patrimoni històric.

No sols perquè no és cert que no es puguen podar com ho demostra que la ciutat de València anuncie la poda de "146 palmeres" sinó que el que ha de preocupar-los a ambdós regidors és recuperar i millorar tal espai publique de la ciutat d'Alzira: millorar els jardins ,la neteja ,la protecció de les Muralles i el seu entorn ( per exemple la Casa del Rei) , i major vigilància són aspectes a tindre en compte si de veritat es creen això d'Alzira ,ciutat Turística.

Els altres comentaris personals ,només demostra mala educació i no saber encaixar democràticament les crítiques....Una tassa de til•la per a ambdós regidors,per favor.

Alzira a 27 de juny del 2008.
Carles Aranda Mata.