dimecres, 10 de setembre del 2014

Compromís per Alzira sol•licita l’anul•lació del conveni amb l’Agent Urbanitzador del Polígon del Pla per reclamar el preu pendent de pagament a les empreses que reservaren parcel•les municipals



Aranda: “Després del temps transcorregut des de la seua aprovació fa més d’un any no s’han portat a terme mesures efectives i considerem des de Compromís que aquest conveni és lesiu per als interessos municipals.”

Alzira, a 25 de juliol de 2014

            En la passada sessió plenària del 21 de març de 2013 l’Alcaldessa i la resta del PP presentaren la signatura d’un Conveni amb l’empresa Alzira Parc Industrial, S.A. que tenia per objecte, entre altres extrems, reclamar el pagament del preu a les empreses que en el seu dia sol·licitaren comprar una parcel·la municipal en el Polígon del Pla i que, pels motius que siguen, no han efectuat dit pagament.

            El Conveni, en aquest punt, suposava que l’Ajuntament d’Alzira cedia els seus drets a l’esmentada empresa per a que reclamara per totes les vies legals, inclosa la judicial, el pagament de quasi 1.500.000 € que en total es deuen i abonar 500.000 € a l’agent urbanitzador per les obres d’urbanització del Polígon que l’Ajuntament li deu. Després del temps transcorregut no s’ha pogut cobrar cap quantitat fins ara encara que es pactava un termini de sis mesos per a procedir a la seua aplicació.

            A més a més, en el desenvolupament d’aquest Conveni, l’Ajuntament ha cedit a l’empresa el pagament de totes les despeses judicials (taxes, advocats i procuradors, etc.) FINS I TOT EN EL CAS QUE EL PLEIT ES GUANYE la qual cosa és una barbaritat que no podem acceptar. A més, el procés de selecció d’un despatx d’advocats de València que finalment es va contractar tampoc resulta clar i transparent donades les presumptes vinculacions existents amb anteriors assessors municipals.

            Per tot això, des de Compromís per Alzira sol·licitem a l’Alcaldessa que deixe sense efecte aquest extrem del Conveni i que el lletrat municipal assumisca les reclamacions judicials que pertoquen i, en el seu cas, es puguen buscar alternatives a aquelles empreses que, degut a la crisi econòmica, no poden atendre degudament el pagament del preu dels solars adquirits.
                                                          
Carles Aranda Mata
Responsable política municipal
Compromís per Alzira