dijous, 7 de gener del 2010

EL BLOC D’ALZIRA RECOLZA LES REIVINDICACIONS DE LA FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA A LA GENERALITAT.

Nota de premsa. 6 gener 2010.

La Generalitat Valenciana retalla els pressupostos de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en un 20 per cent i incompleix els seus convenis anuals amb l’Institut Valencià de la Música (IVM).
L’esmentat retall econòmic suposa l’ofegament d’un col•lectiu molt important de la societat civil, amb el conseqüent perjudici que suposa en el desenvolupament socioeconòmic i cultural de totes les Societats Musicals del País Valencià. En total es veuen afectats més de 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes de les Escoles de Música que, en l’àmbit espanyol, representen el 50 per cent dels músics i el 40 per cent dels alumnes. Amb aquesta actitud la Generalitat Valenciana està cada vegada més obviant la tradició més arrelada de la Comunitat Valenciana, que és la música.
Per a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), no sols estan incomplint-se les finalitats de la Llei Valenciana de la Música, sinó que existeix una clara disposició de reduir a la mínima expressió les ajudes per al funcionament de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la promoció de les Escoles de Música. En el cas que la Generalitat no oferisca diàleg i col•laboració amb les Societats Musicals, es voran abocades al tancament de totes les Escoles de Música de la Comunitat Valenciana.
Des del BLOC d’Alzira recolzem les reivindicacions de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i per això volem que l’Ajuntament d’Alzira s’unisca a aquesta iniciativa, amb els següents acords:

- Instar a la Generalitat Valenciana la posada en marxa dels compromisos de l’acord marc, entre ells, el programa per a la construcció i remodelació de les seus socials de les Societats Musicals, valorat en 1.500.000 €.
- Sol•licitar que s’aturen els retalls tant el conveni de recolzament i funcionament de la Federació com el de concerts d’intercanvis entre Societats Musicals que s’han vist rebaixats de partida en l’any 2009 en un 10 per cent i les previsions són que, aproximadament, disminueixen en un 30 per cent més.
- Sol•licitar que s’ature el retall d’ajudes a les Escoles de Música, que és una altra de les partides que estan disminuint de forma progressiva durant els últims exercicis. Així, la dotació de l’any 2009 cobreix tan sols el 27,3 per cent de les despeses de contractació de personal docent de les escoles, quan l’any 2005 cobria el 33,16 per cent.

- Instar a la Generalitat Valenciana a que pose en marxa, entre altres, el programa per a la construcció i remodelació de les seus socials de les Societats Musicals i a que complisca els acords signats en l’any 2005 respecte a la I Plataforma Tecnològica per a la Federació i per a la concessió d’una seu per a la ubicació de la Federació.

- Instar a l’Institut Valencià de la Música a que no retalle, com està succeint, les ajudes econòmiques per a la adquisició d’instruments per als alumnes o músics.

Carles Aranda Mata
Regidor Bloc Alzira